28 февруари 2016 г.

GPD Win е проект за нова игрална конзола с PC версията на Windows 10

GPD Technology, специализирана в проектирането и разработването на конзоли за видеоигри, стартира кампания за нова преносима игрална конзола в сайта за груповото финансиране Indiegogo. Устройството се нарича GPD Win и работи с Windows 10 Home, за разлика от повечето продукти на компанията, които използват Android.

GPD Win притежава 5.5-инчов HD дисплей, Atom х5-Z8500 процесор, 4GB RAM на LPDDR3, 64GB МКЕМ за съхранение, и 6,000 mAh батерия за до 6-8 часа игра. С конзолата ще бъдете в състояние да играете някои от по-старите компютърни игри и повечето мобилни от Windows Store.

GPD Win също така има D-Pad, два аналогови контролери, A, B, X, Y бутони, четири раменни бутони на гърба, и пълна QWERTY клавиатура, над която е позициониран специален превключвател. Той позволява използването на десния контролер, за местене на курсора.

Налични са mini-HDMI видеоизходи, пълноразмерен USB 3.0 порт, жак за слушалки, и microSD слот за външни карти памет до 128GB. Корпусът е с размери 155 х 96 х 20 мм дебелина и тежи 300 грама.

Сега устройството се предлага за 299 $, но когато излезе по магазините ще струва 499 $. Доставките ще започнат от октомври.

Източник:
|Indiegogo.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар