31 декември 2015 г.

Dell освежи своята Latitude 5000 серия преносими компютри

Dell наскоро освежи Latitude 5000 серията си преносими компютри с два нови модела. Устройствата предлагат Intel Skylake процесори, подобрена батерия със супер дълъг живот, и още много неща.

Apacer AH650 е нова флаш памет със скенер за пръстови отпечатъци

Apacer представи AH650, флаш памет оборудвана със скенер за пръстови отпечатъци. Според производителя, Apacer AH650 е първата флаш памет с капацитивен скенер за пръстови отпечатъци на пазара.

29 декември 2015 г.

Toughbook CF20 е нов компактен и супер защитен хибриден лаптоп

Toughbook е серия супер защитени компютърни системи, която скоро ще се сдобие с нов член. Новият лаптоп наречен Panasonic Toughbook CF20 е хибрид тип 2 в 1, като дисплеят може да се отдели от клавиатурата - което от своя страна позволява използването му като таблет.

22 декември 2015 г.

Цял куп изображения на Lumia 650, идва в началото на 2016-та

В мрежата изникнаха цял куп изображения на предстоящата Lumia 650, само седмица след последното. Изображенията са придружени и с цял списък с предполагаемите характеристики на Лумията, която би трябвало да се позиционира в средният клас.

16 декември 2015 г.

Ето предстоящата Lumia 650 с 5-инчов дисплей

Тези дни видяхме немалко изображения показващи дизайна в детайли на необявената все още Lumia 850, а днес е дошло времето и на Lumia 650. По-рано, през октомври въпросната Lumia се появи оцветена в черно, като тогава не беше напълно ясно как ще се нарича.

Microsoft дава възможност на настоящите потребители на облака One Drive да запазят безплатните 15GB

В началото на ноември Microsoft обяви, че ще намали безплатното пространство в облака One Drive, заедно с неограниченото за клиентите на Office 360. Последва бурна реакция, и впоследствие Microsoft се разколебаха и решиха да дадът възможност на потребителите да запазят безплатното си пространство.

14 декември 2015 г.

Нова доза изображения на Lumia 850 с кодово име "Honjo

В последните няколко дни постоянно се появяват изображения придружени с информация за необявената Lumia 850, а сега в мрежата се появиха нова доза изображения на Лумиата с кодово име "Honjo", разпространени от два източника - Twitter акаунта @evleaks и китайската платформа BaiDu Tieba.

10 декември 2015 г.

Mozilla спира предлагането на Firefox OS базирани смартфони

Mozilla официално обяви че спира разработването и продажбата на смартфони използващи собствената им операционна система Firefox OS, само две години след пускането и на пазара.

9 декември 2015 г.

Появиха се живи снимки на предстоящата Microsoft Lumia 850

В мрежата изтекоха първи реални снимки на необявената Lumia 850 на Microsoft - показващи не само дизайна на устройството, но и част от характеристиките му.

7 декември 2015 г.

Необявената Lumia 850 се появи в цяла галерия изображения + видео

През октомври Microsoft представи първите си флагмани Lumia 950 и 950 XL, както и бюджетния Lumia 550, а заедно с тях се очакваше и Lumia 850 - но негова премиера така и не видяхме. Тези дни отново се заговори за Lumia 850, след като в мрежата се появиха няколко нейни изображения + видео.

5 декември 2015 г.

SyncPhone е първият в света смартфон с десктоп версия на Windows 10

Новосъздадената компания "Nurve Technologies пусна нов проект за смартфон в платформата за групово финансиране Indiegogo. Устройството наречено SyncPhone работи под управлението на десктоп версията на Windows 10, което позволява стартирането на всички приложения за настолни компютри и лаптопи, налични в Windows Store.

2 декември 2015 г.

NuAns NEO е нов Windows 10 смартфон с нестандартен дизайн и поддържащ функцията Continuum

NuAns NEO е нов японски смартфон с Windows 10 Mobile, който поддържа функцията Continuum, която с подходящ аксесоар ще превърне устройството в работещо "PC. Освен това предлага доста нестандартен дизайн и приятен списък с характеристики.

1 декември 2015 г.

EveryPhone на Yamada Denki е най-тънкият Windows смартфон в света

Японският производител на електроника Yamada Denki пусна нов смартфон с Windows 10 Mobile, който претендира за първо място сред най-тънките модели с операционната система на Microsoft. Смартфонът наречен EveryPhone поддържа LTE мрежи и предлага хардуер подобен на Moto G 2016.